Full service tuigerij Rake Rigging

Rake Rigging bv is een full service tuigerij in Medemblik voor het onderhoud en de opslag van masten, gieken en zeilen. Daarnaast leveren we nieuwe masten, zeilen, beslagen, staand- en lopend want. Rake Rigging is gevestigd op het terrein van Medemblik Yacht Service aan de Overleek in Medemblik.

Passie voor zeilen

Wij delen de passie voor zeilen met onze klanten. Als doorgewinterde en gepassioneerde (wedstrijd)zeilers weten we hoe belangrijk het is dat je op je tuigage kunt vertrouwen. Daarom nemen graag het zeker voor het onzekere. Checken en dubbelchecken we onze werkzaamheden en gebruiken we bij voorkeur de beste materialen en merken.

Open calculaties

Wij werken altijd met open calculaties, zodat u duidelijk inzicht heeft in het materiaal- en urenverbruik van de werkzaamheden die we voor u uitvoeren. Bij voorkeur werken we met een van te voren vastgesteld prijs zodat onze klant nooit verrassingen achteraf heeft. Slechts in uitzonderings gevallen, wanneer het zeer moeilijk in te schatten werk betreft, werken we op basis van nacalculatie.

Betrouwbare kwaliteit

We vinden ook dat onze klanten op ons moeten kunnen vertrouwen, zowel wat betreft de kwaliteit van ons werk, als de kwaliteit van onze service gedurende het gehele seizoen. Afspraak is voor ons altijd afspraak.

Klanten zijn onze klanten, waar ze zich ook bevinden. Mochten u ergens op locatie liggen met een probleem met uw tuigage, dan zorgen wij altijd dat het wordt opgelost. Ofwel door zelf bij u langs te komen, ofwel door een bedrijf waarmee Rake samenwerkt bij u langs te sturen. Sinds kort zijn we ook lid van team Lancelin, een internationaal netwerk van kwaliteitstuigers, waardoor we deze service meestal ook internationaal kunnen bieden.

Mastinspectie met rapport

Mast en zeilen verzorgen de voortstuwing van uw zeiljacht. Het is daarom belangrijk om mast en zeilen iedere winter goed te laten inspecteren, zodat u in het voorjaar weer veilig het water op kunt. Rake Rigging controleert iedere mast die naar de winterberging gaat en stelt indien gewenst of nodig een mastinspectierapport op.

Rake Rigging sticker 2018

In het mastinspectierapport leggen we vast welke onderdelen naar ons oordeel zouden moet worden onderhouden of vervangen.

Daarnaast doen we aanbevelingen voor onderhoud of vervanging en geven een vrijblijvende offerte voor het onderhoud.

Aaandeelhouders van Rake Rigging bv Michel de Nijs en Pieter Kok

Michel de Nijs

Michel de Nijs is al 2 decennia actief als professioneel tuiger. Hij leerde het vak bij de Medemblikse jachtwerf van Vlaanderen en bij A+Rigging op Mallorca.  Terug in Nederland vestigde hij zich als zelfstandig tuiger in Medemblik onder de Nijs Yacht Support en werkte Michel voor grote nationale en internationale tuigprojecten. In die tijd werkte hij ook zeer regelmatig voor Medemblik Yacht Service. Toen zich in 2009 de kans voordeed om de tuigwerkzaamheden van MYS over te nemen, startte hij samen met Pieter Kok tuigerij Rake Rigging. Michel is een ervaren wedstrijdzeiler en voordekker en deed vele malen mee aan internationale wedstrijden zoals de Colin Archer race,  IJmuiden Gijgon en de Cowes Week. Hij bemande ook regelmatig op het superjacht Gliss.

Pieter Kok

Voor Pieter Kok is Rake Rigging de invulling van een lang gekoesterde wens om professioneel met zijn grote passie zeilen bezig te zijn. Pieter is al meer dan 40 jaar een fanatiek wedstrijdzeiler. Hij begon zijn zeilcarriere in de Flying Junior, waar hij in 1986 Nederlands kampioen in werd. Met zijn Sigma 33 deed hij meerdere keren mee aan de Cowes Week en won in 2001 de Verbondsbezem in de IMS 5. Tegenwoordig vaart Pieter wedstrijden in de ORC met zijn “Captain Peacock” Sigma 38 en vaart hij samen met zijn zoon in de Flying Junior. Verder is Pieter regelmatig actief in de de organisatie van zeilwedstrijden, zoals de Delta Lloyd Regatta en in het bestuur van de brancheorganisatie HISWA.

Rake Rigging werkt sinds 2009 samen met Medemblik Yacht Service en Contest Yachts.