Staand want vervangen

Staand want vervangen

Verstaging vervangen

Verstaging vervangen is een van de specialismen van Rake Rigging . Bij het vervangen van het staand want nemen we altijd de mast af. Dat kan snel en eenvoudig met de mastenkraan bij ons voor de deur. In principe kunnen we alle soorten verstaging leveren, zowel conventioneel 1×19 staaldraad, als rod en PBO. Vaak is het handig om voorafgaand aan de beslissing om het staand want te vervangen een Mastinspectie uit te laten voeren

 

Veel gestelde vragen over het vervangen van verstaging

Er zijn eigenlijk geen objectieve maatstaven bekend om te bepalen hoe lang verstaging meegaat. De levensduur van verstaging is van zeer veel factoren afhankelijk, waaronder de waterverplaatsing van het schip, het aantal gezeilde mijlen, het vaargebied, de wijze van zeilen, weersinvloeden (zout en UV) en het feit of de boot in de winter binnen of buiten staat. Er wordt vaak beweerd dat een verzekeringsmaatschappij eist dat na een bepaald aantal jaren de verstaging vervangen moet worden. Er is ons echter geen verzekeringsmaatschappij bekend die dat letterlijk zo in de voorwaarden heeft staat. Verzekeringsmaatschappijen refereren meestal alleen aan een soort goed huisvaderschap. Dat betekent dat je moet kunnen aantonen dat je voldoende aandacht hebt besteed aan onderhoud en inspectie.
Een indicatie die we zelf vaak hanteren is 15 jaar of 20.000 zeemijl. Dat betekent dat iemand die 2000 mijl per jaar zeilt na ongeveer 10 jaar zou moeten vervangen. Maar dan nog is het belangrijk dat er een goed visuele inspectie plaatsvindt. Want we zien stagen die na 4 jaar kapot zijn en ook boten die er na 20 jaar nog prima uit zien. Zie onder veilig gebruik tuigage op de HISWA site Verstaging vervangen.
Er waren nooit richtlijnen hoe vaak je de tuigage van een jacht zou moeten (laten) nakijken. Enige jaren geleden heeft de HISWA in samenwerking met een aantal HISWA tuigers een richtlijn opgesteld voor de inspectie van de tuigage van een zeiljacht. Die richtlijn is een minimum en ontslaat de eigenaar natuurlijk nooit van de verplichting om zelf ook voortdurend de tuigage goed in de gaten te houden. U kunt de richtlijn vinden op de site van de HISWA bij Inspectie intervallen

Materiaal verstaging

RVS 1×19

Het meest gebruikte materiaal voor staand want is nog steeds RVS in AISI 316 kwaliteit in een 1×19 constructie. Rond de 80% van de boten in Nederland vaart met dit materiaal.

RVS 1×19 Compact strand

Daarnaast wordt RVS in zogenaamde compact strand constructie toegepast. In de volksmond wordt dit vaak Dyform®, genoemd maar dat is tot soortnaam verworden merknaam van de amerikaanse staaldraadproducent Bridon, de uitvinder van deze constructie. Het meest gebruikte staaldraad in Nederland komt uit Korea of China. Vanwege de kwaliteit is het Koreaanse staaldraad meestal te prefereren.

Aanvraag offerte verstaging