Genua rolreefsysteem monteren of vervangen

Furlex genua rolreefsysteem

Genua rolreefsystemen

Een goedwerkend genua rolreefsysteem is niet meer weg te denken van moderne zeiljachten. Meer dan 95 procent van de jachten boven de 10 meter maakt gebruik van een genua rolreefsysteem. Er zijn drie soorten Genua furlers op de markt: Manuele systemen, electrische systemen en hydraulische systemen. Rake Rigging heeft ruime ervaring met alle drie de soorten. Hoewel we in principe alle merken systemen kunnen leveren maken we in hoofdzaak gebruik van Harken, Furlex van Selden en Reckmann.

Furlers voor asymmetrische voorzeilen

Zoekt u een furling systeem voor een Code 0 of Gennaker dan vind u informatie op onze pagina Code 0 en Gennaker furler

Veel gestelde vragen aanschaf of vervanging Genua furler

Een goede kwaliteit genua rolreefsysteem gaat meestal rond de 20 jaar mee. Er zijn gesloten onderhoudsvrije systemen, zoals Harken en Profurl en systemen die periodiek onderhoud nodig hebben, zoals Furlex en Reckmann. Bij de systemen die onderhoud nodig hebben is het belangrijk dat onderhoud ook periodiek uit te voeren. Dat garandeert en zeer lange levensduur.
In vrijwel alle gevallen kan een genua rolreefsysteem met staande mast worden vervangen. Het is wel belang dat de boot bij een goed mastenkraan ligt, zodat we met de kraan de mast in kunnen om de voorstag los te koppelen. Gemiddeld kunnen we een furler in een doorlooptijd van een dag vervangen.

Aanvraag offerte Genua rolreefsysteem