Beslagen

Tweeschijfsblok van Ubi Maior Italia | Rake Rigging

Dekbeslagen en mastbeslagen

De keuze in dekbeslagen en mastbeslagen is enorm groot. Daarom is het van belang om van ieder stuk beslag te bepalen welke minimale werkbelasting het beslag aan moet kunnen en wel type lagering voor de specifieke toepassing het meest geschikt is. Rake Rigging kan u in die zoektocht adviseren. Omdat wij van alle bekende merken dealer zijn kunnen wij u altijd de passend oplossing bieden.

Importeur Ubi Maior Italia
Naast ons dealerschap van bekende merken als Harken, Lewmar , Antal en Ronstan, is Rake Rigging ook importeur van het Italiaanse high end merk Ubi Maior. Ubi maior heeft een prachtig reeks blokken (loop) blokken, en downwind furling systemen. Daarnaast levert Ubi Maior vele Custom oplossingen voor dekbeslagen. Ubi Maior was leverancier van het winnende America’s Cup team New Zealand. zie voor meer informatie over Ubi Maior ook de Facebook pagina van Ubi Maior Nederland

Veel gestelde vragen over beslagen

Voor de sterkte berekening van blokken zijn een aantal mooie formules ontwikkeld. Die iets te ver voeren om hier uit te leggen, maar een veel gehanteerde vuistregel is dat dat een vierkante meter zeil bij windkracht 7 (25 knopen) ca. 33 kg druk oplevert. Gemiddeld vaar je dan al lang niet meer met vol zeil, maar omdat het kan voorkomen dat je wordt overvallen door een bui gaan we bij krachten berekening altijd uit van windkracht 7 vol zeil. Dus het zeiloppervlakte x 33 kg. Daarna kun je natuurlijk nog allerlei omstandigheden gaan corrigeren, zoals wrijving en hoeken van lijnen, om tot de wekelijke werk belasting te komen, maar als startpunt is deze vuistregel heel bruikbaar.

Aanvraag offerte dekbeslag