RakeRigging tuigerij Medemblik
Contest Yachts

.

Rake Rigging werkt sinds 2009 samen met Medemblik Yacht Service en Contest Yachts.

Full service tuigerij Rake Rigging

Rake Rigging bv is een full service tuigerij in Medemblik voor het onderhoud en de opslag van masten, gieken en zeilen. Daarnaast leveren we nieuwe masten, zeilen, beslagen, staand- en lopend want. Rake Rigging is gevestigd op het terrein van Medemblik Yacht Service aan de Overleek in Medemblik.

Passie voor zeilen

Wij delen de passie voor zeilen met onze klanten. Als doorgewinterde en gepassioneerde (wedstrijd)zeilers weten we hoe belangrijk het is dat je op je tuigage kunt vertrouwen. Daarom nemen graag het zeker voor het onzekere. Checken en dubbelchecken we onze werkzaamheden en gebruiken we bij voorkeur de beste materialen en merken.

Open calculaties

Wij werken altijd met open calculaties, zodat u duidelijk inzicht heeft in het materiaal- en urenverbruik van de werkzaamheden die we voor u uitvoeren. Bij voorkeur werken we met een van te voren vastgesteld prijs zodat onze klant nooit verrassingen achteraf heeft. Slechts in uitzonderings gevallen, wanneer het zeer moeilijk in te schatten werk betreft, werken we op basis van nacalculatie.

Betrouwbare kwaliteit

We vinden ook dat onze klanten op ons moeten kunnen vertrouwen, zowel wat betreft de kwaliteit van ons werk, als de kwaliteit van onze service gedurende het gehele seizoen. Afspraak is voor ons altijd afspraak.

Klanten zijn onze klanten, waar ze zich ook bevinden. Mochten u ergens op locatie liggen met een probleem met uw tuigage, dan zorgen wij altijd dat het wordt opgelost. Ofwel door zelf bij u langs te komen, ofwel door een bedrijf waarmee Rake samenwerkt bij u langs te sturen. Sinds kort zijn we ook lid van team Lancelin, een internationaal netwerk van kwaliteitstuigers, waardoor we deze service meestal ook internationaal kunnen bieden.

Mastinspectie met rapport

Mast en zeilen verzorgen de voortstuwing van uw zeiljacht. Het is daarom belangrijk om mast en zeilen iedere winter goed te laten inspecteren, zodat u in het voorjaar weer veilig het water op kunt. Rake Rigging controleert iedere mast die naar de winterberging gaat en stelt indien gewenst of nodig een mastinspectierapport op.

In het mastinspectierapport leggen we vast welke onderdelen naar ons oordeel zouden moet worden onderhouden of vervangen.

Daarnaast doen we aanbevelingen voor onderhoud of vervanging en geven een vrijblijvende offerte voor het onderhoud.

Michel de Nijs

Michel is al ruim 17 jaar actief als professioneel tuiger. Hij leerde het vak bij de Medembliks jachtwerf van Vlaanderen. Na een uitstap van twee jaar bij de tuigerij van A+Rigging in Mallorca, vestigde hij zich als zelfstandig tuiger in Medemblik onder de Nijs Yacht Support. Vanuit dat bedrijf verrichtte hij veel werkzaamheden voor grote nationale en internationale tuigprojecten. De laatste jaren werkte hij als zelfstandige ook zeer regelmatig voor Medemblik Yacht Service. Toen zich in 2009 de kans voordeed om de tuigwerkzaamheden van MYS over te nemen aarzelde hij dan ook geen moment. Op 1 Oktober 2009 startte hij samen met Pieter Rake Rigging. Michel is een ervaren wedstrijdzeiler en voordekker. Hij deed vele malen mee aan internationale wedstrijden zoals de Colin Archer race,  IJmuiden Gijgon en de Cowes Week. Hij bemant ook nog regelmatig op het superjacht Gliss.

Pieter Kok

Voor Pieter is Rake Rigging de invulling van een lang gekoesterde wens om professioneel met zijn grote passie zeilen bezig te zijn. Pieter is al meer dan 30 jaar een fanatiek wedstrijdzeiler. Hij begon zijn zeilcarriere in de Flying Junior, waar hij in 1986 Nederlands kampioen in werd. Met zijn Sigma 33 deed hij meerdere keren mee aan de Cowes Week en won in 2001 de Verbondsbezem in de IMS 6.Tegenwoordig vaart hij wedstrijd in de ORC met zijn Sigma 38 en voor zijn plezier in een Finn. Verder is Pieter actief in de de organisatie van zeilwedstrijden. Vele jaren als internationaal secretaris van de Int FJ class en tegenwoordig als lid van RYC Hollandia en bestuurslid van de Delta Lloyd Regatta.  Naast zijn werkzaamheden bij Rake is Pieter actief als interim manager en bestuurder in de mediasector.