Project Description

Rig check

mastinspectie

Check on fifty aspects

Het is raadzaam om aan het einde van het vaarseizoen uw mast te laten controleren. Uw schip hoeft daarvoor niet altijd in de winterstalling te liggen. Het kan ook op locatie met staande mast. Door vroegtijdig vast te stellen wat er aan de tuigage moet gebeuren is er voldoende tijd om de werkzaamheden gedurende de winter uit te voeren. U wordt dan nooit verrast door eventuele lange levertijden van onderdelen.

Tijdens de tuigage-inspectie worden uw mast, giek en spinnakerboom op meer dan vijftig punten gecontroleerd. Bij het staand want wordt extra aandacht besteed aan de draadconditie van de spanners, de walsverbindingen en corrosievorming bij de terminals en beslagen.

Bij schepen met rod rigging wordt gekeken naar de cold headings in verband met scheurvorming. Bij het lopend want wordt naar de algemene conditie en slijtage gekeken. Hierbij moet u denken aan splitsen, shackle’s, D sluitingen etc. Verder wordt de werking van alle schijven, stoppers en lieren gecontroleerd. Ook het electrische gedeelte, denk aan verlichting en antennes, wordt gecheckt.

Inspectierapport

Op verzoek kunnen wij een mastinspectierapport opstellen. In het rapport vind u een overzicht van alle gecontroleerde punten. Daarbij geven wij aan waar onderhoud wat ons betreft nodig is. Tevens voorzien we het rapport van een offerte voor het voorgestelde onderhoud. Het rapport wordt als PDF aan u ter beschikking gesteld.

Jaarsticker

Met ingang van het seizoen 2010 heeft Rake Rigging de jaarsticker geïntroduceerd. Iedere mast die door is gecontroleerd en/of gerepareerd en visueel in orde is bevonden krijgt van ons een inspectiesticker. Dat is natuurlijk geen garantie dat er niets kapot zal gaan, maar het levert u wel het bewijs dat u recent door een professional naar de tuigage hebt laten kijken.

Aanvraag offerte / inspectierapport

Velden met een * zijn verplicht